Øko-landmænd i hele landet inviterer danskerne på gårdbesøg

80 økologiske landmænd inviterer i denne weekend danskerne ud for at opleve, hvordan øko-råvarerne bliver produceret. Til Økologisk Høstmarked kan hele familien få jord under neglene, hilse på øko-dyrene, smage på økologien og stille spørgsmål til de økologiske landmænd.

Danskernes efterspørgsel på økologiske fødevarer har aldrig været større. Øko-salget er vokset i mere end ti år i træk og har bredt sig til alle dele af landet.

I weekendenden den 3. - 4. september kan de mange øko-interesserede danskere komme helt tæt på økologien, når 80 økologiske landmænd over hele landet åbner stalddørene og inviterer store som små på gårdbesøg.

- Danskerne har verdensrekorden i at købe økologi. Og i weekenden får alle mulighed for at komme helt tæt på det lokale, økologiske madlandskab og se, hvordan øko-maden bliver til. Man kan møde landmanden, som står bag produktionen, og på første hånd opleve, hvilken forskel man gør for dyrene, naturen og vores grundvand med sine økologiske indkøb i hverdagen, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

En sjov og lærerig dag

Til Økologisk Høstmarked kan hele familien tilbringe en sjov og lærerig sensommerdag på landet og både se, røre, lugte og smage på økologien. Man kan eksempelvis hilse på grise med krølle på halen, være med til at trække øko-gulerødder op af jorden, springe rundt i halmen, følge landmanden på markvandring eller gå på opdagelse i gårdbutikken.

Flere steder er det også muligt at følge øko-madens rejse hele vejen fra jord til bord - fra de friske råvarer til det færdige økologiske måltid. En række gårde har lavet samarbejde med lokale kokke, som kommer og tilbereder retter, der bygger på gårdens egne råvarer.

Vindue til Danmarks øko-spisekammer

Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles høstmarked, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske landmænd. Med markdrift, kødkvæg, mælkeproduktion, frugt og grønt, får, geder og mange andre dyr er høstmarkedet et vindue til Danmarks økologiske spisekammer.

I 2015 var der 63.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet til Økologisk Høstmarked.

Find et Økologisk Høstmarked i nærheden og læs mere om, hvad der sker på de enkelte gårde på www.høstmarked.dk. Aktiviteter og åbningstider varierer fra gård til gård.

Download gratis pressefotos fra Økologisk Høstmarked

Fakta:

  • 8,4 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk.
  • Salget af økologiske varer i Danmark er vokset i mere end ti år i træk.
  • Der blev solgt øko-varer for syv milliarder gennem dagligvarehandelen i 2015.
  • Ifølge Coop er den aktuelle øko-vækst størst uden for de større byer, og forskellen mellem økologisalget på landet og byerne er generelt blevet mindre de seneste år.